Tuesday, April 21, 2009

Baik ade makna

Sekadar hiasan


Selalu orang cakap, bila buat baik ade makna.Betul ke?Kadang betul kadang tak kan.Tapi tetiba je buat baik, sebelum ni tak pernah2 pun, haa yang tu baru dikatakan ade niat atau makna disebalik kebaikan tu.Tapi tak baik plak curigakan orang betul tak.Btw, kena hati-hati jela.

Tetiba je bukak topik camni pagi-pagi ni.hee.Aku pun ade sebab nak cerita.Sepatutnya aku letak tajuk BANGLA BAIK.haha.Taknak lah nanti korang cakap aku pape laks.haha.Benda sama jugak, ade benda aku nak cerita disebalik tajuk ni.Dulu aku pernah citer pasal aku kena RABA kan.haha.Skang terbalik lak Bangla Baik, pe hal??

Pagi tadi, aku nunggu bus cam biasa, rutin harianku time keje.Kalau naik bus rapid ni paham2 jela ramai indon, bangla, semua la bangsa asing ni (foreigner)huhu..Nak jadi ke cerita pagi ni, adela sorang bangla ni.Selalu jumpa la dalam bus.(jangan pikir bukan2 yer)..hee

So, they all selalu bagi tempat duduk kat aku, bila time aku berdiri.Cam anak raja plak aku ni.haha.(Bangga sat).Haa, pelik ade makna tu.Takut aku.Tadi pagi, camtu la, die suh aku duduk.Aku tolak coz ngadap muka bangla semua.Yela kerusi cam nak bersidang tu.hehe

Tapi time balik keje kalau dorang tawar kat aku, sure duduk punyer.Penat dowww.huhu.Erm, bangla ni ade niat tak elok ke?hish, takut aku.Kena la hati2 kan.Diorang ni merbahaya.Dulu, diorang tau aku nak turun mana2.Dah mark ke muka aku ni.huhu..Tanak, mintak jauh benda2 tak elok kan.Aminn



5 comments:

atok said...

think positive.
eheh ;P

Sasya Willis said...

atok : yup, sure..
jz bcrefull ;)

aDuKa イスラム教 said...

jgn smpai satu ari mu ckp, "i fall in love with BANGLA" udah la sha oiiiii..!

hahahaha.. =P

Sasya Willis said...

Aduka : Bwekkkkk ;P
NnoNOnoNoNoNO...hahaha

aDuKa イスラム教 said...

"yes yes yes!!!" hahaha =P