Tuesday, August 11, 2009

Pengalaman Ngeri yang Lucu


Pengalaman Ngeri tapi lucu yang Missscha nak berkongsi bersama korang semua. Ini juga adalah rahsia Missscha. Rahsia yang Missscha sorok dari keluarga.Ahaha.Takpe depa semua tak tau pun kalo Missscha bagitau kat sini.hehe Pengalaman ni membuatkan Missscha lebih berhati-hati dimasa akan datang. Sikap Missscha yang lalai membuatkan Missscha lebih berhati-hati lepas ni.

Ceritanya camni, masa tu Missscha lum datang KL lagi. Lum keje cni lagi. Masa tu Missscha bekerja sebagai kerani convenyancing kat Sofian&Co di cawangan Kemaman. Missscha ulang alik dari umah masa tu, takdela nak menyewa coz dekat je dalam setengah jam. So kebiasaan Missscha pergi keje ngan motor kesayangan Missscha pemberian ayah, EGO.


Hari tu Missscha nak pegi keje macam biasalah..tetiba hujan turun, renyai2 je. Disebabkan kegatalan..ahha..Missscha nak bawak kereta. Masa tu Missscha dah plan nak amik bf Missscha. So, sampai umah dia, dia la plak yang drive.hehe. Missscha mana ada lesen lagi. Kat kampung boley la.hihi.


Selepas di Reverse kereta oleh kakak Missscha itu. Missscha pun drive macam biasa.hoho.. Kat rumah Missscha ni, nak reverse agakla susah so mintak tolong akak..hee..tak lepas kalau nak amik lesen.hehe.

Sampai kat mana ntah, Missscha perlahankan kereta coz ada lubang.Lepas tu Missscha dah tukar gear, tapi rasa lembab je kereta tu.Masa tu Missscha pakai kereta kakak.Kancil je. Missscha drive lagi nak sampai kampung si Dia dah.Missscha perasaan minyak dah habis. Pelan2 ler bawak kereta tu dan terus padam aircond..Risau takut mati tengah jalan plak.huhu.

Sampai je depan umah si Dia ni..Missscha terkejut babun la...berdebar giler.. rupanya Missscha lupa nak jatuhkan HANDBREAK..fuhhh..takut giler masa tu.Berbau hangit kereta kakak. Dia pun datang dan marah Missscha dek kerana kecuaian. Lepas pada kejadian tu, Missscha selalu je teringat.

Nasib ler tak rosak kereta kakakku kerjakan. Sampai sekarang Missscha tak bagitau kakak and family..nanti takleh bawak kereta lak.tapi cerita lama.Kalo Missscha bagitau pun mesti dorang gelak.ahaha.Paling kuat pun, kena marah kejap je.hihi..


ps: So, kepada uols berhati-hatilah dijalan raya.Jadilah pemandu yang berhemah.Nasihat dari pemandu yang tak berlesen.ahaha..bungoks je.Pasni Missscha pergi class memandu ler.hohoho


3 comments:

**Me** said...

pergi la cpt amek lesen..nti kalo lambat sangat..mhl tau nak amek..pasni berhati2 la k:)

misz maney said...

hohoho..u kene cpt2 amek lesen..bahaya tau..eh nape i bagi kkomen 2 eh..yang **ME** tu i jugak..mcmne eh nak delete blog??

SASYA WILLIS said...

Ooo..dua2 u punya blog ea..tapi i click yg ats nyer dah takleh bukak.

erm..tula psl kena amik lesen cepat2 nih. :)